Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ζέγγελης, ο ευγενικός άνθρωπος, ο σοφός επιστήμων

Ιστορεί ο χημικός Ιωάννης Κανδήλης για τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Ζέγγελη στο βιβλίο του «Οι θεμελιωταί των Φυσικών Επιστημών στη Νεώτερη Ελλάδα» (Αθήνα 1976)
Ο Κωνσταντίνος Ζέγγελης με καταγωγή από την Τρίπολη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1870. Τελείωσε το σχολείο και μετά το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών το 1891. Για συμπλήρωση σπουδών μαθήτευσε κατόπιν στα Πανεπιστήμια Χαϊλδεβέργης, Λειψίας, Γενεύης και Παρισίων επί μία 4ετία.
Το 1896 εξελέγη υφηγητής της Χημείας και το 1997 διορίστηκε καθηγητής της Μεταλλουργίας και της Ανοργάνου Χημείας στο Πολυτεχνείο.
Δίδαξε τα μαθήματα αυτά επί μία 8ετία.
Το 1904 εξελέγη παμψηφεί Καθηγητής της Φυσικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο και το 1908 καθηγητής της Γενικής Χημείας.
Το 1910, για σύντομο διάστημα, όπως και πολλοί άλλοι καθηγητές απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο, για να ξαναδιοριστή το 1913 στην Ανόργανο Χημεία, όταν η έδρα της Γενικής Χημείας χωρίστηκε σε Ανόργανο και Οργανική.
Εχρημάτισε Πρύτανης το 1924 και εξελέγη Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από της ιδρύσεως της (1924-1925) και το επόμενο έτος Πρόεδρος αυτής.
Κατά το 1929 αναδείχθηκε Γερουσιαστής και αντιπρόσωπος στο σώμα αυτό, των Ανώτατων πνευματικών ιδρυμάτων

Η συνέχεια παρακάτω. Για ευχερέστερη ανάγνωση πατήστε κάτω αριστερά στο εικονίδιο (Enter Full Screen) .



Σχετικά: Ο χημικός Δημήτριος Δάλμας από τη Βήσσανη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Baccarat | Play Baccarat, Get £10 Free No Deposit
This 카지노사이트 online betting site offers a number of 제왕카지노 different games that 바카라사이트 are easy to learn for the beginner and seasoned player alike. It's one of the